Missie en visie

Als Zuyd Groep bieden wij financiële dienst- en hulpverlening op sociaal verantwoorde wijze aan en onderscheiden ons daarmee van andere dienstverleners op dit gebied.

Klantenservice

Op deze pagina vind je extra informatie omtrent onze dienstverlening. Mocht je na het lezen van de beschikbare informatie nog vragen hebben is het mogelijk om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder!

De bedrijfscultuur van Zuyd Groep laat zich het beste omschrijven als ‘hostmanship’. Hostmanship is de overtreffende trap van klantgericht ondernemen. Dit omvat de ‘menselijke’ bejegening van klanten, de empathie, de deskundigheid van de dienstverleners en het echt willen oplossen van een klantprobleem. Simpel gesteld: klanten het gevoel geven dat ze welkom zijn en gewaardeerd worden.

Hostmanship gaat een stukje verder dan geprotocolleerde service. Hostmanship gaat over geven. Het is een manier van leven. Gunnarsson zegt daarover in zijn boek ‘Hostmanship’: “Eén van de grote verschillen tussen hostmanship en vriendelijke servicegerichtheid is het gevoel dat je bijblijft als de gast allang is vertrokken. Service gaat uit van de ontvanger: zolang de gast tevreden is, heb jij je werk goed gedaan. Hostmanship concentreert zich daarentegen op de aanbieder. Hostmanship zit in je. Je draagt het met je mee en het draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling”.

Zes pijlers van Zuyd Groep

Zuyd Groep hanteert net als bij Hostmanship zes meetbare pijlers:
1. Dienstbaar zijn

Je bent er voor de cliënt, verras hem eens!

2. Verantwoordelijkheid nemen

Je voelt je verantwoordelijk voor (het oplossen van) het probleem.

3. Consideratie tonen

Laat zien dat het je echt iets kan schelen.

4. Het geheel zien

De medewerker is bepalend voor de prestatie van de hele organisatie.

5. Dialoog aangaan

Ga in gesprek met de klant om het probleem te begrijpen en tot een oplossing te komen.

6. Kennis inzetten

Je antwoordt de cliënt op basis van jouw kennis.

Visie van Zuyd Groep

Onze bedrijfscultuur laat zich dan ook vervolgens vertalen in de navolgende visie:

  • Wij zien een financieel probleem niet los van de mens achter het probleem.
  • Wij zijn flexibel in denken en doen en leveren oplossingen voor elk vraagstuk binnen de financiële dienst– en hulpverlening.
  • Binnen al onze disciplines zoeken wij naar innovatieve oplossingen ter ondersteuning van onze dienstverlening.

Kwaliteit & certificeringen

Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG)
Zuyd Groep (onderdeel incasso & gerechtsdeurwaarders) is Gecertificeerd volgens de KBvG Normen voor Kwaliteit. Met de KBvG Normen voor Kwaliteit zet de beroepsgroep een kwalitatieve standaard neer waarin aandacht is voor het borgen van commerciële kwaliteit van de dienstverlening en aan het voeren van een goede bedrijfsvoering. De KBvG Normen voor Kwaliteit bestaan uit een samenhangende set van normen en best practices. De normen van de KBvG Normen voor Kwaliteit zijn bepalingen waar de gerechtsdeurwaarder aan moet voldoen.
Landelijk Kwaliteitsbureau CBM
Zuyd Groep (onderdeel bewindvoering) is Gecertificeerd volgens het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM. Professionele curatoren, beschermingsbewindvoerders en mentoren moeten aan kwaliteitseisen voldoen zoals de manier waarop de organisatie haar personeel aanneemt, opleidt en begeleidt. Ook controleert de kantonrechter de manier waarop de organisatie wordt geleid. Het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM controleert of professionele curatoren, beschermingsbewindvoerders en mentoren (nog steeds) aan de wettelijke eisen voldoen.
Startkwalificatie SRCM norm
De Raad voor Certificering heeft aan Zuyd Groep de SRCM-startkwalificatie toegekend. Deze startkwalificatie is – na toetreding – de eerste fase in het certificeringstraject. Binnen zes maanden moet de fase 2 audit doorlopen worden. SRCM staat voor Social Responsible Credit Management. Het is een norm voor maatschappelijk betrokken incasseren. De belangrijkste insteek van de norm is dat een schuld een oplossing gezocht moet worden voor alle partijen. Maar het gaat over meer dan alleen incasseren. De norm bevat ook onderdelen van algemene richtlijnen op gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Denk hierbij aan goed werkgeverschap, samenwerking met stakeholders, vergroening, maatschappelijke initiatieven en communicatie.

Veelgestelde vragen

Ik moet een schuld betalen. Hoe kan ik dit doen?
U hebt de mogelijkheid om de schuld direct via iDEAL te voldoen. Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde internetomgeving van uw eigen bank. Ook kunt u het verschuldigde bedrag contant of per pin betalen op één van de locaties van Zuyd Groep.
Ik wil graag betalen via mijn eigen bank?

Wilt u via uw eigen bank betalen?
Stort het bedrag op rekeningnummer NL02 RABO 0149 66 53 93 op naam van Zuyd Gerechtsdeurwaarders en vermeld uw dossiernummer.

Ik heb een schuld en ik kan deze niet meteen betalen. Wat nu?
Lukt het u niet om te betalen binnen de gestelde termijn? Tref dan een betalingsregeling of vraag uitstel van betaling aan.
Kan ik een betaallink ontvangen?
Liever een betaallink ontvangen? Neem contact met ons of vraag een link aan via whatsapp.
Wat kan ik doen als ik zelf niet meer uit mijn schulden kom?
Als u zelf geen oplossingen meer ziet om uw schulden af te lossen, is het verstandig hulp te zoeken. Bijvoorbeeld bij een kredietbank, maatschappelijk werk of uw gemeente. Bekijk de pagina Schuldenwijzer voor meer informatie.
Scroll naar boven