Beslagvrije voet

Als u uw rekeningen niet op tijd betaalt kunt u te maken krijgen met loonbeslag. Dan krijgt een beslaglegger een deel van uw loon of uitkering. Maar u heeft geld nodig om uw vaste lasten te betalen. Daarom mag u een deel van uw inkomen houden. Dit deel kunt u gebruiken om uw vaste lasten te betalen en om boodschappen van te doen.

Het bedrag dat u elke maand van uw loon of uitkering mag houden heet de ‘beslagvrije voet’. De beslaglegger, bijvoorbeeld een deurwaarder, heeft informatie nodig om dat maandbedrag te berekenen. Zonder die informatie krijgt u vaak een lager bedrag dan waar u recht op heeft. 

Uw beslagvrije voet berekenen? Uwbeslagvrijevoet.nl

U wilt hulp bij het berekenen van uw beslagvrije voet?
Neem contact met ons op, wij helpen u graag.

Veelgestelde vragen over beslagvrije voet

  • Wat is de beslagvrije voet?

    De beslagvrije voet is van toepassing wanneer een gerechtsdeurwaarder beslag heeft gelegd op uw inkomen. Een deel van het inkomen valt niet onder het beslag. Dit deel heet de beslagvrije voet. Op dit deel van het inkomen mag de deurwaarder geen beslag leggen. De beslagvrije voet is het minimumbedrag waarop u recht hebt om in uw levensonderhoud te voorzien. Kijk op Beslagvrije voet voor meer informatie.

  • Hoe bereken ik zelf mijn beslagvrije voet?

    Wilt u zelf uw beslagvrije voet berekenen?  Dat kan met de rekenmodule op het burgerportaal van de overheid.

  • De deurwaarder heeft beslag gelegd en ik heb daardoor niet voldoende geld. Wat nu?

    U kunt een herberekening aanvragen van uw beslagvrije voet door een vragenlijst bepaling beslagvrije voet in te vullen. Wanneer wij de vragenlijst hebben ontvangen, nemen wij binnen drie werkdagen contact met u op om de hoogte van de beslagvrije voet met u te bespreken. Lees meer over de herberekening van de beslagvrije voet.

Terug naar boven