Mediation

Zakelijke conflicten

Meer dan 75% van de zakelijk geschillen en conflicten worden snel en accuraat opgelost als Mediation ingezet wordt!

Een zakelijk geschil of conflict is zo geboren en komt veel vaker voor dan u denkt. Een klein verschil van inzicht kan gemakkelijk uitgroeien tot ogenschijnlijk onoverkomelijke standpunten. Zakelijk gezien is uiteindelijk daar weer niemand bij gebaad: het stagneert het proces en verdere ontwikkeling van uw bedrijf. Vaak bestaat de wens om het zakelijk conflict discreet uit de weg te ruimen. Zo kan men weer met elkaar tot zaken te komen of zaken juist goed af te sluiten. Dit zijn echter lastige processen: wie neemt de eerste stap en op welke manier?

Als de emoties hoog oplopen lijkt een gang naar de rechter vaak een logische stap 
maar is niet altijd de beste oplossing voor een zakelijk geschil. Er zijn legio situaties denkbaar waar er alles aan gelegen is om het conflict op te lossen maar tegelijkertijd ook de relatie niet te verliezen. Of juist goed en snel afscheid te nemen van een partij. Denk hierbij aan de volgende scenario’s.

  • Een goede klant is ontevreden en wil uw factuur niet betalen.
  • Uw aannemer heeft een verkeerde werkwijze gekozen waardoor er een muur in uw bedrijf is ingestort.
  • Een factuur van een goede zakenrelatie die plotseling is verhoogd met kosten die niet waren besproken.
  • U heeft een unheimlich gevoel bij uw compagnon/vennoot gekregen en bent niet meer on speaking terms

Gerechtelijke molens draaien langzaam en procedures zijn kostbaar.

Wie voor de eerste keer in de gerechtelijke molen terecht komt merkt al snel dat het geen gemakkelijke weg wordt. Alles gaat langzaam, ook al hebt u alle documenten en bewijzen al klaar liggen. Allereerst heeft uw goedbetaalde advocaat tijd nodig om uw verhaal aan te horen en zich in te lezen. Zodra hij/zij een beeld heeft gevormd en de strategie heeft uitgezet kunnen de nodige stappen ondernomen worden. De advocaat van de tegenpartij mag het verweer opzetten, maar heeft ook daar weer veel tijd voor nodig. 

De rechter stuurt u eerst de gang op om een compromis te sluiten.

Bij de rechtbanken is het altijd druk en zakelijke conflicten hebben daar geen voorrang. Een snelle procedure kunt u alleen verwachten bij een dreigend faillissement of iets dergelijks. Meestal moet u echter lang wachten voordat er een termijn beschikbaar is om uw zaak voor de rechter te brengen. Ook al vindt u dat er haast bij geboden is, de rechter beslist dat zelf en u hebt daar op geen enkele manier invloed op. Druk bewerkt vaak eerder het tegendeel en is dan ook niet verstandig. Het gerecht zal vaak eerst aandringen op een compromis. Als dat niet lukt moet ook de rechter tijd hebben om de zaken helemaal uit te spitten om tot een goed oordeel te kunnen komen.

Zakelijk geschil of conflict: Mediation biedt oplossingen!

Zonder tussenkomst van de rechter is er vaak een overeenkomst te treffen die voor beide partijen financieel beter is. Gemeten naar het verlies aan tijd van u als ondernemer, de eventuele kosten van advocaat, telefoontjes, en het risico van een verloren zaak, is dat bijna altijd lucratiever dan een gang naar het gerecht.

Kunnen wij u ergens mee van dienst zijn?

Onze financiële en juridische professionals kennen alle spelregels en zijn
teamspelers in hart en nieren! Wilt u weten hoe wij ook u kunnen helpen?
Laat uw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op!

NEEM CONTACT OP